Ποια είναι και πού βοηθούν τα θεραπευτικά βότανα;

Ένα βότανο για κάθε ασθένεια! Ποια είναι όμως τα θεραπευτικά βότανα, που φυτρώνουν στον πλανήτη μας και πώς τα καταναλώνουμε;

Σίγουρα αν έχετε κάποια γιαγιά από χωριό, όποτε αρρωσταίνετε σας φτιάχνει αφέψημα για να γίνετε καλά.

Όμως πέρα από το κλασικό τσάι του βουνού, υπάρχουν και χιλιάδες άλλα ροφήματα που μπορούν να σας βοηθήσουν, συμπληρωματικά με τα φάρμακα, σε διάφορες ασθένειες!


Πάμε λοιπόν να δούμε ποια βότανα σας θεραπεύουν από σοβαρές ή καθημερινές παθήσεις του οργανισμού!

 

 

Αντιμετώπιση ασθενειών με φυσικό τρόπο!


 

Δενδρομολόχα και καρότα για τις άφθες και τη στοματίτιδα



Για τη στοματίτιδα, σε τρία ποτήρια πολύ ζεστού νερού ρίχνετε 30 γρ. φύλλα και άνθη δενρομολόχας και τα αφήνετε να βγάλουν τις ουσίες τους για 15 λεπτά. Προσθέτετε στο ρόφημα λίγο μέλι και το χρησιμοποιείτε για 4-5 πλύσεις την ημέρα.


Για τις άφθες θα στύψετε σε αποχυμωτή 4-5 καρότα και θα πιείτε το χυμό τους!

 


Γαϊδουράγκαθο για τον προστάτη



Οι άντρες που έχουν θέματα με τον προστάτη τους, μπορούν να δουν ευεργετικές επιδράσεις από αυτό το θεραπευτικό φυτό. Αν ο άντρας σας έχει τέτοια προβλήματα, βράστε τρία ποτήρια νερό και προσθέστε 10 γρ. φύλλων γαϊδουράγκαθου. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να πιει όλη την ποσότητα σε 3-4 δόσεις!

 


Βελανιδιά για τη δυσεντερία και τη διάρροια



Ρίξτε 2,5 γρ. ξερών φύλλων βελανιδιάς σε ένα ποτήρι με καυτό νερό. Το αφήνετε για 10 λεπτά και πίνετε 1 φλιτζάνι του τσαγιού. Αν τα συμπτώματα επιμένουν και την επόμενη μέρα, πρέπει να φτιάξετε καινούργιο ρόφημα.

 


Αγριάδα για την καλή υγεία του νεφρού και για τον κωλικό



Για να φτιάξετε αυτό το ρόφημα χρειάζεται προετοιμασία. Θα αφήσετε τη ρίζα αγριάδας (περίπου 30 γρ.) να μουσκέψει όλο το βράδυ και την επόμενη μέρα θα τη βράσετε μέσα σε 3 ποτήρια νερό.


Χωρίστε το ζεστό ρόφημα σε δόσεις και πιείτε το όλο μέσα στην ημέρα.

 


Λεμόνι για πρόληψη και θεραπεία αμυγδαλίτιδας



Μόλις νιώσετε κάποιον ερεθισμό ή δυσφορία, στίψτε ένα λεμόνι και κάντε γαργάρες με το χυμό του.


Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε γαργάρες με αλατόνερο, απλώς το λεμόνι είναι πιο ισχυρό, επειδή διαθέτει βιταμίνη C.



Λουίζα για το αδυνάτισμα



Φυσικά δε γίνεται να αδυνατίσετε απλώς πίνονται λουίζα. Αλλά αυτό το φυτό έχει λιποδιαλυτικές και αποτοξινωτικές ιδιότητες και έτσι σας βοηθάει.


Ρίξτε φύλλα και λουλούδια λουίζας σε ζεστό νερό και αφήστε τα εκεί για 10 λεπτά. Θα πιείτε ένα φλιτζάνι το πρωί νηστική, 1 το μεσημέρι μετά το γεύμα και 1 πριν κοιμηθείτε.


Το ρόφημα αυτό πίνεται και ζεστό και κρύο, ενώ εκτός από το αδυνάτισμα βοηθάει στη χώνευση, αλλά και στη μείωση του άγχους.



Μελισσόχορτο για την υπέρταση



Το μελισσόχορτο έχει αγχολυτικές ιδιότητες και ενδείκνυται για τους ανθρώπους που ανεβάζουν πίεση, όταν στρεσάρονται.


Ρίξτε 1-2 κουταλιές ξηρί μελισσόχορτο ή 4 φύλλα φρέσκα σε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό. Περιμένετε για 10-15 λεπτά. Το σουρώνετε και πίνετε 1-2 ροφήματα την ημέρα.



Φύλλα καρυδιάς για την τριχόπτωση και τις φλεγμονές



Βράστε φύλλα καρυδιάς και λούστε τα μαλλιά σας με αυτό το διάλυμα. Αυτό το διάλυμα δυναμώνει τις τρίχες, τους δίνει λάμψη και ευεξία.

 


Πικραλίδα σαν καθαρκτικό αίματος



Η πικραλίδα είναι από τα βότανα που αναγνωρίζεται επιστημονικά για τις θεραπευτικές ιδιότητες και γι' αυτό χρησιμοποιείται σε διάφορα σκευάσματα. Ρίχνετε 15 γρ. από τα άνθη και τα φύλλα της σε 2 ποτήρια καυτού νερού. Το αφήνετε για 10 λεπτά και πίνετε 3 ποτήρια του κρασιού την ημέρα.


Πηγή:
www.ediva.gr